top of page

Vem bryr sig om ord?

Ord. Vem bryr sig? Skriva kan väl alla. Hör det hela tiden. Och det är sant. Men också inte. ”Vem bryr sig?” är – om du frågar mig – den mest grundläggande frågan att ha med sig i alla content-sammanhang. Ja, för att fånga in rätt publik, givetvis, men mer för att faktiskt (försöka/lyckas) slå an någon slags mänsklig ton.
Sätten vi konsumerar information via digitala och sociala medier har lett till att många människor har ganska kort attention span. Vi distraheras på bara några få sekunder om innehållet inte engagerar. Därför behöver det skava lite ibland, göra lite ont. Leda till både skratt och gråt för att någon ska bry sig. Komma ihåg. Känna något.


Innehållet behöver också utvecklas med tiden, vara iterativt som det så fint heter. Ingen plan är konstant, ingen önskan eller mål förevig. Det vet alla som har ett liv. Saker förändras, då gäller det att kunna anpassa sig. Precis så är det med bra content och strategisk marknadsföring. Ramarna (identiteten, tonaliteten, koncepten, kampanjerna...) behöver vara så pass flexibla att budskap och riktning kan justeras utan att det blir enorm och kostsam apparat.


Ett sånt förhållningssätt, prototypande kan man kalla det, kräver tighta processer och stor tillit mellan kund och contentproducent. Därför agerar jag lika mycket rådgivare som producent av innehåll – från idé och strategi till produktion och distribution.


Med innehåll som hela tiden utvecklas och svarar mot publikens interaktion kan man hålla sig relevant som företag, skapa långvariga kundrelationer med och bygga starka kulturer. Allt börjar med ord.


Ta min hand så flyger vi!

/Frida

29 visningar

Kommentare


bottom of page